domingo, 11 de abril de 2010

Semblanza PNCTA 2010

O Premio Nacional de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos foi creado pola Industria Mexicana de Coca-Cola hai 34 anos e hoxe en día continúa vixente como unha firme expresión do compromiso e responsabilidade social que a Compañía ten con México. Durante máis de 3 décadas, logramos impulsar o desenvolvemento da investigación no campo da ciencia e tecnoloxía dos alimentos en México, desta maneira e grazas á iniciativa dos Embotelladores de Coca-Cola, á entusiasta participación do Consello Nacional de Ciencia e Tecnoloxía (CONACYT), ademais da importante colaboración das principais institucións de investigación no país, o Premio Nacional de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos, consolidouse como o máximo galardón en México no ramo da alimentación.
Nestes 34 anos de vida, outorgáronse recoñecementos a máis de 850 científicos e investigadores, premiando traballos que, ademais de achegar importantes beneficios á industria, son de gran valor dentro dos procesos de produción, industrialización e exportación de produtos mexicanos que agora están ao alcance non só en México, senón en todo o mundo.
O Premio conta cun Xurado Calificador, integrado por un prestigiado grupo de 15 investigadores recoñecidos a nivel nacional e internacional, quen avalían todos os traballos que se reciben en cada edición e á súa vez están encargados de determinar aos gañadores das distintas categorías.
Para elixir aos traballos gañadores o Xurado Calificador toma en consideración os seguintes aspectos:
  • Calidade científica ou técnica do traballo.
  • Impacto do traballo no desenvolvemento dos coñecementos científicos e tecnolóxicos no campo dos alimentos.
  • Aplicación e repercusión socioeconómica en México.

O Premio Nacional en Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos premiará catro categorías, na súa edición do ano 2010.

  • Categoría Única Estudantil en Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos.
  • Categoría Profesional en Ciencia de Alimentos.
  • Categoría Profesional en Tecnoloxía de Alimentos.
  • Categoría Profesional en Ciencia e Tecnoloxía de Bebidas.

Así mesmo facemos do coñecemento público que, durante esta trixésimo cuarta edición do premio, ábrese a convocatoria do "Premio Nacional ao Mérito", creada no ano 1981 coa finalidade de recoñecer a traxectoria de científicos mexicanos que dedicaron a súa vida á investigación na área, e premiando aspectos como o nivel académico, o labor docente, o apoio á investigación na área de alimentos, formación de recursos humanos e a produción científico tecnolóxica de cada participante.Este recoñecemento entrégase de maneira bienal nos anos pares do calendario e os candidatos son propostos por investigadores e académicos destacados e recoñecidos polo seu arduo labor a favor da ciencia.
O Premio Nacional en Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos responde o compromiso permanente de Coca-Cola por identificar oportunidades que permitan promover actividades en prol do crecemento do país, mantendo os seus esforzos por impulsar o desenvolvemento da ciencia e a tecnoloxía e implementando programas que favorezan o progreso de México no ámbito comunitario, laboral, medio ambiental e económico para facer posible o desenvolvemento sustentable en beneficio das actuais e futuras xeracións.
Desta maneira, a Industria Mexicana de Coca-Cola renova o seu compromiso coa comunidade científica apoiando programas que contribúen ao mejoramiento da calidade de vida dos mexicanos.
Co obxectivo de dar apoio ás actividades e procesos para a realización do Premio Nacional en Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos, creouse unha Coordinación Executiva, integrada por representantes da Industria Mexicana de Coca-Cola, cuxa función é supervisar os procesos administrativos do Premio.
Doutra banda, hai 5 anos, creouse a "Cátedra Coca-Cola para Mozos Investigadores en Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos", co obxectivo de promover a continuidade no traballo de investigadores mexicanos menores de 40 anos que mostraron o seu liderado e contribución a liquidar problemas substantivos da ciencia e tecnoloxía dos alimentos en México.
Este ano a Convocatoria do Premio ábrese o 1 de marzo, e a data límite de inscrición dos traballos e aos candidatos para as diferentes categorías é o 2 de xullo de 2010. Os traballos que se reciben poden ser de estudantes, químicos, nutriólogos e investigadores relacionados coa industria de alimentos para consumo humano.

No hay comentarios:

Publicar un comentario